علی شادمان بازیگر جوانی که در طول سالهای فعالیت خود، توانسته نقشآفرینیهای موفقی داشته باشد و به یک هنرپیشه باهوش، خلاق و کاریزماتیک تبدیل شود. او از سال 1385 با فیلم «میم مثل مادر» توجهات را به خود جلب کرد و بعد از آن در فیلمهایی مثل «صد سال به این سالها»، «زمانی برای دوستداشتن» و «رویای سینما» بازی کرد. هدف ما اما سریال «سرزمین مادری» است. بماند که او بعدها در آثار خوبی چون «کیمیا» و «دیوار به دیوار» در تلویزیون و سریالهایی چون «میخواهم زنده بمانم» و «یاغی» ایفای نقش کرد و سربلند هم بیرون آمد. پس میتوان نتیجه گرفت علی شادمان از برترینهاست. همیشه نقشآفرینی خوبی داشته و با اعتمادبهنفس بالا به شخصیت خود رنگ و بوی خاصی بخشیده است.
حالا بیایید نگاهی به بازی او در مجموعه تاریخی سرزمین مادری داشته باشیم. سریالی که در سال 1392 با نام سرزمین کهن تولید شد اما پس از حواشی فراوان توقیف شد و سرانجام در سال 1402 به مسئولیت تلوبیون پخش شد. سریالی که به محبوبیت بالایی دست یافته و موفقیت چشمگیرش کاملاً مشهود کیفیت بالای تیم سازنده و عوامل سریال است. اگر پیشنهادهای خوبی به علی شادمان نمیرسید و او خودش را اثبات نمیکرد شاید بابت توقیف 10 ساله سرزمین مادری حسرت میخورد.
علی شادمان به نقش رهی سنجاق شد
رهی اردکانی شخصیت کلیدی سریال سرزمین مادری است. در فصل اول علی شادمان آن را ایفا میکند و در ادامه این کاراکتر به شهاب حسینی و آرش مجیدی میرسد. کار برای علی شادمان جایی سخت میشود که در ابتدا مسئولیت این نقش روی دوش اوست و باید نقش پرقدرت و آمادهای را تحویل بازیگر بزرگی چون شهاب حسینی بدهد. اما او در این مسئولیت موفق میشود و مثل یک بازیگر کامل رهی را زندگی میکند. تکتک لحظات او در سریال قابل لمس است و مخاطب به کاملترین حد ممکن با رهی همذاتپنداری میکند. این نکته به شخصیتپردازی خوب و بازی گرفتن کارگردان هم بستگی دارد اما نباید هنرنمایی خود بازیگر را هم دستکم گرفت. علی شادمان نمره بیست میگیرد؛ هم از کارگردان هم از مخاطب!
شاد و شنگول ؛ تلخ و بیحال
رهی اوایل خیلی شاد و شنگول بود. با پدرش و مکالمههای سیاسی لذت میبرد و در خانهاش با نقاشی سرگرم بود. با آمدن اقدسالملوک زندگی او تغییر بزرگی کرد، پدرش دستگیر شد و دیگر اعضای خانوادهاش مجبور به مهاجرت شدند و درنهایت رهی به خانه اقدسالملوک رفت تا آنجا زندگی کند. تا آخرین لحظات نوجوانی که او بسیار آزار دید و روزهای تلخی را سپری میکرد. این سفر شخصیتی رهی آنقدر منطقی بود که هم ریتم سریال حفظ شود، هم این اتفاقات تلخ باورپذیر باشند و در آخر هدف رهی برای مخاطب مشخص باشد. با این توصیفها میتوان نتیجه گرفت که علی شادمان توانسته موفق ظاهر شود و این ویژگیها را نمایان کند.
گریهکردنهای رهی را به خاطر بیاورید! بدون حرکت آنقدر خوب بغض میکند و سپس اشک میریزد که بازیگران حرفهای هم باید چنین کاری را تحسین کنند. یا لکنت زبانی که بر اثر وحشت بیش از حد بلای جان او میشود چقدر ستودنی است. علی شادمان کاملاً میداند که روی کدام حرف لکنت داشته باشد و چه زمانی باید با شدت بیشتری لکنت بگیرد. صفر تا صد ترسیدن را در چهرهاش میتوان جستجو کرد و حتی بدون هیچ دیالوگ و بدون تماشای هیچ نمای غمانگیزی، ماتم چهره او را دید. اگر این بازیگری سطح بالا نیست پس چیست؟
ختم کلام؛
مخلص کلام اینکه علی شادمان واقعاً بازی بینقصی از خود ارائه میکند و بسیار تحسینبرانگیز است. همانطورکه گفتیم او بعدها هم خودش را بیشتر ثابت کرد، نقش جاوید در «یاغی»، یا کمدی جذابش در «دیوار به دیوار» و نقش خاصی که در «مردن در آب مطهر» ایفا کرد. او متولد 75 است و به نظر میرسد اگر روند حرفهای خود را حفظ کند و دچار حواشی گلدرشت نشود میتواند همیشه مدعی حضور در جمع برترینها باشد. نظر شما راجعبه علی شادمان چیست؟ حتماً نظرات خود را با ما در میان بگذارید و درباره این مقاله با ما گفتوگو کنید!
همچنین بخوانید :
در ستایش یک بازیگر | پردیس احمدیه ؛ پوست شیر |
در ستایش یک بازیگر | صابر ابر ؛ قورباغه |