بالیوود یا سینمای هندوستان سالانه عناوین بسیار زیادی سینمایی و سریال تولید میکند. این روند تا سالها قبل بی ثبات بود و شاید حداکثر 2 درصد از عناوین تولیدی کیفیت مطلوب و خوبی داشتند. اما امروزه باید قبول کرد که بالیوود رشد چشمگیری در فیلمسازی و علم سینما داشته و هر روز به این کیفیت افزوده میشود. حالا بالیوود در جهان حرف برای گفتن دارد و سالهاست برای به ثبات رسیدن در دنیا تلاش میکند. در بخش دوم این مقاله چهار فیلم هندی باکیفیت و جذاب دیگر را معرفی میکنیم که تماشای آنها خالی از لطف نیست و میتواند نظر کسانی که نسبت به بالیوود و سینمای هندوستان منفیست را تغییر دهد.
– داداش بجرنگی (Bajrangi Bhaijaan)
– سال انتشار: 2015
– کارگردان: کبیر خان
– بازیگران: سلمان خان، کارینا کاپور خان، نوازالدین صدیقی
– امتیاز: 8.1
– خلاصه داستان: دختر ناشنوایی در هندوستان گم میشود و راه بازگشتی ندارد. مرد ساده و وفاداری او را پیدا میکند و متعهد میشود که او را به سرزمین مادری خود یعنی پاکستان بازگرداند. در همین بین ماجراهایی سد راه او و بقیه همراهانش میشود.
داستان بسیار خاص این فیلم که به نوعی تبلیغ و تشویق صلح میباشد باعث برقراری ارتباط بالای آن با مخاطب میشود. اختلاف هند و پاکستان سالهاست سر زبان ها افتاده و در چند سال اخیر این اختلاف به دشمنی بین دولت دو کشور تبدیل شده است. اما مردم دو کشور خواهان برقراری صلح هستند و در فیلم و سریال های زیادی در هند این موضوع بازگو میشود.
پیام اصلی این فیلم نوع دوستی و انسانیت است. یک پیام جهانی که میتواند روی همه تاثیر بزرگ و مفیدی بگذارد. هند و پاکستان و ماجرای دختربچه یک نماد بزرگ است. نمادی برای اینکه همه مردم خواهان پایان اختلاف ها و دشمنی ها هستند، بین هر کشوری، بین هر دین و آئینی، باید صلح جهانی برقرار شود. پیام جذابی که خیلی زیرکانه در فیلم نهفته، این است که دشمنی به مردم و از همه بیشتر کودکان آسیب میرساند. پیام مهمی که خیلی مخفیانه در فیلم پنهان شده است.
شاید میتوان گفت این اثر، بهترین فیلم سلمان خان است. او بازیگر توانمند و سوپراستاری پرطرفدار در هند است و همیشه فیلم های پرفروشی را در تاریخ بالیوود ثبت کرده است. حتماً این فیلم را تماشا کنید!
– گود کشتی (Dangal)
– سال انتشار: 2016
– کارگردان: نیتش تیواری
– بازیگران: امیر خان (عامر خان)، فاطیما سانا شیخ، سانیا ملهوترا
– امتیاز: 8.3
– خلاصه داستان: کشتی گیر شکست خورده ای که به آنچه میخواست در کشتی نرسیده قصد دارد تا با به دنیا آوردن یک پسر به آنها آموزش داده تا جبران شکست های خودش را به پسرانش محول کند. اما او موفق به پسردار شدن نمیشود و فرزندانش همه دختر میشوند، او هم تصمیم جدیدی میگیرد و دخترانش را به کشتی وارد میکند و آنها را برای قهرمانی های متعدد حمایت میکند.
شاهکار بالیوود که مردم زیادی در دنیا هم آن را تماشا کرده اند. مطمئناً بسیاری از شما نیز این فیلم را دیده اید چون غوغای پر سر و صدای این فیلم در سینمای دنیا در یادها و خاطرات همه مردم مخصوصاً فیلم دوستان ثبت شده است. بدون شک این فیلم از برترین آثار تاریخ دنیاست.
داستان آنقدر حماسه ای و غرورآفرین است که حتی شمایی که هندی نیستید هم از روند فیلم لذت میبرید و احساس غرور مردم هند را درک میکنید. یک اثر ملی میهنی و پربار که به جرئت لایق برترین اتفاق ها بود.
عامر خان آنقدر فوق العاده بازی میکند انگار او واقعاً کشتی گیر بوده است. به جرئت باید گفت از برترین نقش آفرینی های دنیا حداقل در چند سال اخیر بوده و منتقدین بسیاری بازی او را تحسین کرده اند.
این فیلم هنوز پس از چند سال پرفروش ترین فیلم تاریخ بالیوود به شمار میرود. هزینه فیلم چیزی بین 70 تا 75 کرور برآورد شده درحالیکه فروش جهانی فیلم بین 2000 تا 2200 کرور اعلام شده است. یعنی یک رکورد بی نظیر در تمام تاریخ سینمای هند که مختص این فیلم فوق العاده جذاب است.
– پادماواتی (Padmaavati)
– سال انتشار: 2018
– کارگردان: سانجی لیلا بانسالی
– بازیگران: رنویر سینگ، دیپیکا پادکون، شاهد کاپور
– امتیاز: 7
– خلاصه داستان: علاءالدین خلجی پادشاه ظالمی که با نیرنگ و فریب تاج و تخت پادشاهی را تصاحب میکند و پادشاه بسیار هوسرانی است. در قصر پادشاه راتان سینگ، یکی از خادمان به شاه خیانت میکند و تبعید میشود. او به قصر علاءالدین میرود و به منظور انتقام به علاءالدین میگوید ملکه پادماواتی زیباترین زن دنیاست و به او پیشنهاد میکند که پادماواتی را برای خودش به خدمت بگیرد. علاءالدین هم همه کاری میکند تا به هدف شرورانه اش برسد و این موضوع باعث دشمنی فراوان بین دو پادشاه میشود.
در مقاله قبلی معرفی فیلم های هندی اگر به خاطر داشته باشد فیلمی را با عنوان دوداس معرفی کردیم. کارگردان دوداس، به شکل فوق العاده ای در 2018 این فیلم را ساخت.
سانجی لیلا بانسالی خیلی خوب بلد است از بازیگرانش بازی بگیرد، در دوداس شاهرخ خان شگفت انگیز بود، در گزارش، ریتیک روشن خیلی خوب بازی کرد و در سه فیلم رام لیلا، باجیراو مستانی و همین فیلم (پادماوات) از رنویر سینگ بازی خیلی خوبی گرفت.
رنویر سینگ هم بابت هر سه فیلم جوایز زیادی را برنده شد. اما این نقش (علاءالدین) چیز دیگری بود. به جرئت باید گفت از برترین نقش آفرینی های منفی تاریخ هند همین نقش است.
رنویر سینگ 8 سال بعد از شروع حرفه ای بازیگری، نقشی را بازی کرد که به احتمال فراوان تا آخر عمر حرفه ای خود تکرارش نمیکند و در خاطرات همه آن را ثبت کرده است.
داستان اما دچار حواشی فراوانی شد. از آنجایی که علاءالدین یک پادشاه مسلمان فاسد بود، تظاهرات فراوانی علیه تیم سازنده فیلم در هند به راه افتاد و مسلمانان هندی این فیلم را تحریم کردند.
تا بالاخره سانجی لیلا بانسالی عذرخواهی کرد و گفت هدف شومی نداشته است. با اینکه خیلی ها قبول نکردند اما آتش خاموش شد و بانسالی و سایر عوامل به کارشان ادامه دادند، مگرنه رنویر سینگ و بقیه بازیگران هنوز تحریم مسلمانان هندی بودند.
خلاصه پادماواتی هم فیلم بسیار جذابی است و اوج جذابیت آن در بازیگری رنویر سینگ پیداست.
– پسر خیابانی (Gully Boy)
– سال انتشار: 2019
– کارگردان: زویا اختر
– بازیگران: رنویر سینگ، آلیا بهات
– امتیاز: 7.9
– خلاصه داستان: مراد، پسر فقیری است که رویای رپرشدن را در سر دارد اما به غیر از نوشتن متن موسیقی هایش کار خاص دیگری نمیکند. تا اینکه با یک گروه پرکار و موفق روبرو میشود و آنها مسیر را برای مراد هموار میکنند.
این فیلم در لیست فیلم های موج نوی بالیوود جای میگیرد. متفاوت ترین فیلم بالیوود را یک کارگردان زن به اسم زویا اختر ساخته و آنقدر موفق عمل کرده که فیلمش در کل جهان تحسین میشود.
این فیلم یک نوآوری خلاقانه در تاریخ هندوستان بود که کمتر کسی جرئت ساخت چنین فیلمی را داشت. فیلمی که از کلیشه پیروی نمیکرد و تنها موضوع تکراری اش عشق بین مراد و سفینه بود که اتفاقاً نیاز بود. نمیتوان چنین چیزی را کلیشه خطاب کرد چون ساخت و پرداخت آن هم متفاوت و خلاقانه بود.
بزرگترین پیام فیلم، انگیزه و تلاش است. مراد، پسری فقیر، با اعتماد به نفس کم، با مشکلات خانوادگی فراوان است. اما او ادامه میدهد و به جایی که میخواهد میرسد. مغرور هم نمیشود و گذشته اش را فراموش نمیکند.
بطور کلی محتوای فیلم دارای اهمیت فراوانی است. فیلمی که مسیر پیشرفت و توسعه بالیوود را در جهان هموار کرد.
بخش اول این مقاله را در این صفحه بخوانید!