کمدین موفق این روزها؛ حامد آهنگی. مرد بامزه و خلاقی که در طول این سالها پیشرفت چشمگیری داشته است و تبدیل به یک کمدین کلاس جهانی شده است. کمدین 43 ساله ای که همیشه حرف های تازه ای برای گفتن دارد و شوخی های فوق العاده ای را به نام خودش ثبت میکند.
حامد آهنگی از سال 1381 فعالیت حرفه ای خود را در شبکه باران که شبکه تلویزیونی استانی مخصوص گیلان است آغاز کرد. او 8 سال مداوم کارهای تلویزیونی محلی انجام میداد و مجری برنامه های مختلفی بود که فقط در گیلان و رشت دیده میشد. البته که خودش میگوید نقطه شروع و کشف استعداد کمدی او توسط معلم حرفه و فن در مدرسه بوده است.
حامد آهنگی در سال 1389، به دعوت حمید خندان وارد شب های کیش شد. شوی کمدی و موزیکالی که قبل از حامد آهنگی هم فعالیت داشت اما به شهرت نرسیده بود. سال 89 با ورود حامد آهنگی این برنامه رنگ و بوی خاصی گرفت و رفته رفته به محبوبیتش اضافه شد. تماشاچیان سالن افزایش یافتند و نمایش های کمدی تر و شادتری برای مهمانان در نظر گرفته شده بود.
طولی نکشید که شهرت حامد آهنگی افزایش یافت و او به یک کمدین نسبتاً پرطرفدار شد. اجراهای پر از شوخی او که شامل شوخی های ممیزی نیز میشد مردم را به خود جذب کرد و با اینکه تعداد کمی از این جشن ها روانه بازار شد و نسخه دیجیتال آن منتشر شد (که البته همان نسخه ها هم قانونی نبود!) اما بازهم بسیاری از مردم تماشا کردند و از یک کمدین نوظهور در کشور استقبال کردند.
همانطورکه گفته شد اجراهای آهنگی پر از شوخی های ممیزی بود. همچنین آیتم های رقص این جشن ها باعث میشد مردم گمان کنند که چنین شخصی حضورش در تلویزیون و رسانه ملی غیرممکن بنظر میرسد، اما طولی نکشید که خندوانه حامد آهنگی را به تلویزیون آورد و نقطه عطف دوم و مهمتر حامد آهنگی شکل گرفت.
پای حامد آهنگی در سال 95 به تلویزیون باز شد و به واسطه پربیننده بودن خندوانه شهرت آهنگی چندین برابر شد. البته که استعداد خود حامد آهنگی بزرگترین تأثیر را در موفقیت او داشت اما از خندوانه و رامبد جوان میتوان بعنوان یک سکوی پرش خوب برای آهنگی یاد کرد.
او در اولین اجرا در تلویزیون و خندوانه، لباهنگ را بصورت کمدی انجام داد و واکنش خوبی از تماشاچیان حاضر در سالن گرفت. رفته رفته حامد آهنگی محبوب تر شد و بیشتر به خندوانه رفت، اوایل برای اجرای کمدی حضور یافت و بعد از مدتی شرکت کننده مسابقه ادابازی شد که همراه با زنده یاد مهرداد میناوند بود.
در فصل دوم مسابقه ادابازی او نصرالله رادش را همراهی میکرد و فصل سوم کنار نیما نکیسا بود. او دیگر تبدیل به پای ثابت خندوانه شده بود و در برنامه های دیگری هم بعنوان بازیکن حضور می یافت. یکی از شوخی های جذاب او هم در خندوانه همیشه این است که او بیش از هر کسی تجربه باختن در مسابقات خندوانه را دارد.
یکی از ماندگارترین حضورهای او در خندوانه نیز برمیگیردد به فصل ششم این برنامه که در قسمت نهم این فصل مشغول به بازی شدند. داور مسابقه ارژنگ امیرفضلی بود و رامبد جوان هم تیمی میثم درویشان پور شد و حامد آهنگی نیز با بهزاد قدیانلو بود. سرتاسر این برنامه پر از خنده بود اما لحظه ماندگار این برنامه لحظه ای بود که از آهنگی پرسیده شد: «3 عضو بدن با حرف الف بگو!». او در پاسخ گفت: «ابرو، عنبیه، استوانه»، جوابی کاملاً بی پایه و اساس که مشخصاً فقط برای خنده گفت و هیچ دلیل دیگری نداشت.
بعدها هم که حضور او در برنامه های مختلف تلویزیون و نمایش خانگی مثل؛ شوتبال (مجری)، شب های مافیا، جوکر، شام ایرانی، شب آهنگی (مجری) و … او را تبدیل به یک سلبریتی خیلی پرطرفدار کرد که هر لحظه شوخی های تازه تری ارائه میکند و مردم را وادار به خنده میکند. خصوصیتی که برای هر شخصی جذاب و حیرت انگیز است.
اما دلایل موفقیت آهنگی چیست؟ ویژگی های نوع کمدی او چیست؟
– بداهه گویی؛ درجه یک و کم نظیر؛
کمتر کسی مانند آهنگی میتواند بداهه گو باشد، او در لحظه شوخی ابداع میکند و حتی در موقعیت هایی جدی میتواند خنده بسازد. کار هر کسی نیست، مخصوصاً اینکه شوخی هم آنقدر قدرت دارد که در ذهن بماند. مثلاً بعد از گذشت بیش از دو سال، لحظه ای که در شام ایرانی ادای تخم گذاری یک مرغ را درآورد، هنوز هم در ذهن مردم ماندگار و شیرین است. مخصوصاً اینکه او کنار زنده یاد علی انصاریان این شوخی را کرد. بسیار واضح است که این شوخی در لحظه ابداع شد، از خنده هم گذشت و به قهقهه رسید.
یا شوخی هایی که در برنامه شب آهنگی بیان میشد، یا حتی در حضورهای مختلفش در خندوانه، نمیتوان از یاد برد! خلاصه که حامد آهنگی یک بداهه گوی قهار و کم نظیر است و میتواند هر لحظه ای را به یک موقعیت خنده دار تبدیل کند، هنری که خیلی ارزشمند و قابل ستایش است.
– لحن، بدن، اجرا؛ سه گانه موفق کمدی؛
این سه اصل نه فقط در کمدی بلکه بطورکلی در زیرشاخه های بازیگری بسیار مؤثر است. حامد آهنگی هر سه ویژگی را همزمان و به بهترین شکل ارائه میکند. بعنوان مثال انگلیسی حرف زدن بداهه او در یکی از اپیزودهای برنامه شب های مافیا تمام ویژگی ها را داشت، چه همان بداهه گویی فوق العاده، چه لحن طنز و چه زبان بدن!
خارق العاده است که تمام ویژگی ها را فقط در یک شوخی لحظه ای و بداهه اجرا کنید، حامد آهنگی به خوبی از عهده این کار بر می آید و برای این کار میتواند به راحتی ادعا کند. مطمئناً هم برای اثبات ادعا لازم نیست زحمت زیادی بکشد، فقط باید خودش باشد، همین را بس!
– استفاده از کمدی ها و تکیه کلام های روز جامعه؛
حامد آهنگی کمدی های روز جامعه را دنبال میکند. از تکیه کلام ها و شوخی های مجازی ترندشده بگیر تا سکانس های پرمخاطب سینما و تلویزیون. او میداند کی و کجا از میم های مجازی استفاده کند، میتوانیم مثال بزنیم: وقتی در جوکر به مانند ابی حرف زد، یا وقتی سریال بازی مرکب (اسکویید گیم) پخش شد او کره ای صحبت میکرد و با این سریال شوخی میکرد. حامد جرئت انجام این کارها را دارد و در شب آهنگی یک فرهنگ سازی هم کرد.
او نشان داد که ترساندن مخاطب کار صرفاً بد و ناپسندی نیست بلکه با رعایت احترام یک فضای پرخنده را خلق میکند. قبل از او چنین اتفاقی نیفتاده بود. البته که زیاد هم اعتراض شد اما او به کارش ادامه داد و وقتی فصل دوم شب آهنگی را کلید زد بازهم تکرار کرد تا نشان دهد جلوی معترضین قد خم نمیکند. مطمئن باشید اگر فصل سومی هم در کار باشد، بازهم به کارش ادامه میدهد.
– شوخی تکراری؟ اصلا و ابدا؛
آهنگی اصلاً اهل شوخی تکراری نیست. شاید در موقعیت های مختلف آن را تکرار کند اما اینکه یک شوخی را کش دار و بی هدف ادامه دهد خیر! مثلاً به زبان های خارجی زیاد حرف میزند اما در موقعیت های مختلفی که این شوخی مناسب به نظر میرسد، آن هم نه به حدی که ذوق مخاطب را کور کند یا از شنیدن دوباره آن شوخی خسته باشد.
تجربه هایش در نمایش؛
او در نمایش سینمایی هم تجربه داشته است، آخرین آن مربوط به فیلم چند میگیری گریه کنی 2 است که یک کمدی مفرح بود و به فروش نسبتاً خوبی هم دست پیدا کرد. بازیگری خوبی هم داشت، از حمید لولایی و ابوالفضل پورعرب تا محیا دهقانی و عباس جمشیدی، اما از حق نگذریم، با نهایت احترام به اسامی، شاید درصد کثیری از فروش فیلم به دلیل حضور حامد آهنگی بود.
اما آنطور که باید و شاید علی توکل نیا کارگردان این فیلم نتوانست از حامد آهنگی بازی بگیرد، آن هم در قامت کمدی که ظرفیت فوق العاده بالایی داشت. غلظت کمدی آهنگی به نسبت شخصیت خودش پایین بود و مخاطب هر لحظه منتظر یک انفجار از سمت حامد آهنگی بود. اما خب به یک خنده که گاه شدت می یافت ختم میشد. با همین حال هم راضی کننده بود و بد نبود! فقط میتوان گفت باید بهتر از آهنگی بازی گرفته میشد، اینگونه موفقیت فیلم هم افزایش می یافت.
در تلویزیون هم سریال های لژیونر، شش قهرمان و نصفی و بچه محل را بعنوان بازیگر در کارنامه خود ثبت کرده است.
به هرحال حتی مخالفین حامد آهنگی باید قبول کنند که او کمدین سطح بالایی است که میتواند درخشان تر از همیشه به راهش ادامه دهد. او هوش کمدی بالایی دارد و در سال های اخیر به یک نبوغ خاص دست پیدا کرده و مطمئناً نتیجه تلاش های بی وقفه خود را این روزها می بیند.
نظر خود را درباره این کمدین خلاق کامنت کنید!