با دهمین بخش از رشته مقالات «از هر جهان یک معرفی» بازگشتیم. در بخش قبلی یک سریال آمریکایی، مجموعهای هندی و یک مورد سریال کرهای معرفی کردیم. فیلم خارجی، فیلم هندی و یک انیمیشن نیز در بخش نهم این مقاله به شما عزیزان معرفی شد. حالا در بخش دهم، سریالی خارجی، انیمیشن سریالی، فیلمی سینمایی، یک کتاب و یک فیلم کوتاه به شما معرفی خواهیمکرد. امیدواریم از عناوین معرفیشده بخشهای قبلی لذت برده باشید و در این بخش نیز به ما اعتماد کنید.
سریال خارجی؛ عشق و مرگ
عنوان اصلی: Love & Death
ژانر: درام ، جنایی
سازندگان: دیوید ای کلی ، زلی لینکا گلتر ، کلارک جانسون
بازیگران: الیزابت اولسن ، جسی پلمونس ، پاتریک فوگیت ، لیلی ریب
تعداد قسمت: 7
انتشار اولیه: 2023
امتیاز IMDb به سریال: 7.5
عشق و مرگ براساس یک پرونده جنایی حقیقی ساخته شده و داستان قتلی را روایت میکند که در یکی از شهرهای کوچک آمریکا رخ داده است. در این پرونده جنایی، یک زن و یک مرد که هر دو متاهل و از یک خانواده مذهبی بودند، با یکدیگر رابطه عاشقانه برقرار کرده و درنهایت پس از اینکه همسر مرد، از این رابطه مخفیانه مطلع میشود؛ با معشوقه همسرش درگیر میشود. این درگیری منجر به مرگ این زن شده و معشوقه مرد از اتهامات میگریزد. داستان سریال درباره این پرونده جنایی است و سعی میکند ما را از دیدگاه تازهای وارد ماجرای یک قتل کند. داستانی تکراری اما با دیدگاهی تازه که چیزهای جدیدی برای ارائه دارد. داستان تکراری هست اما آنقدر هنرمندانه روایت میشود و عناصر ریز و درشت حرفهای آن، اصولی و جذاب است که این داستان تکراری را تبدیل به یک تجربه عالی میکند.
نکات فوقالعاده زیادی در اصول حرفهای این سریال ملاحظه میشود. مثل طراحی صحنه، مانند کارگردانی بسیار دقیق و یا فیلمنامهای که از پایه و اساس، جاندار و پروپیمون نوشته شده است. اما در رأس بازی خیرهکننده الیزابت اولسن، بیش از هر چیزی مخاطب دنبالکننده داستان را به وجد میآورد. او حتی با چشمانش، با لبهایش هنگام دیالوگگویی و تمام اجزای بدن و صورتش لحظه را بازی میکند تا بهتر شخصیت خود را نمایش دهد. به بهترین شکل ممکن هم موفق میشود و شخصیت را با یک مرزبندی استاندارد و هوشمندانه به مخاطب ارائه میکند. الیزابت اولسن را شاید با واندا ماکسیموف مارول بشناسید اما برای قضاوت هنر درخشان او، این سریال را تماشا کنید تا اطمینان حاصل کنید که آینده بازیگری او، شگفتانگیز و سطح بالا خواهدبود. انتظار دیگری نباید داشته باشیم!
سریال انیمیشنی؛ شاهزاده اژدها
عنوان اصلی: The Dragon Prince
ژانر: اکشن ، فانتزی ، کمدی
سازندگان: آرون اگزاس ، جاستین ریچموند
صداپیشگان: جک د سنا ، پائولا باروز ، ساشا روجن
تعداد قسمت: 63 اپیزود در 7 فصل
انتشار اولیه: 2018
امتیاز IMDb به سریال: 8.3
داستان شاهزاده اژدها در یک دنیای خیالی در قاره زیدیا روایت میشود. جایی که سرشار از جادویی بدست آمده از شش عنصر است: خورشید، ماه، ستارهها، زمین، آسمان و اقیانوس! در این جهان خیالی و جادویی دو انسان به همراه یک اِلف تصمیم میگیرند بین انسانها و الفها که دشمنی دیرینه دارند با انجام اقدامی خیرخواهانه صلح ایجاد کنند. آنها برای رسیدن به هدف خود باید مشکلات و خطرات زیادی را تحمل کنند. از داستان و اشاره به شش عنصر میتوانید شباهتهایی بین این سریال و مجموعه «آواتار: آخرین بادافزار» پیدا کنید. فضاسازی و قصهگویی فانتزی شاهزاده اژدها با همان حس و حال ساخته شده و میتواند انتخاب مناسبی برای هواداران آواتار باشد.
ماجراجوییها و لحظات اکشن منحصربهفرد این سریال از نکات مثبت آن است. همچنین شخصیتپردازی فکرشده و اصولی آن حتی برای شخصیتهای فرعی که به پیشروی داستان کمک میکنند باعث بهبود کیفیت این مجموعه انیمیشنی شده است. شاهزاده اژدها اثری متفاوت، مدعی و باکیفیت است که فیلمنامه درستدرمانی هم دارد و میتواند هم کودکان را سرگرم کند هم برای بزرگسالان هوادار انیمیشن، مناسب و جذاب باشد. چراکه تکنیکهای هوشمندانه فراوانی دارد که میتواند همه سنین را در بر گیرد. از لحظات مفرح کمدی، تا جدیت تمام در مبارزات یا مفاهیمی چون جنگ و صلح! الگوپذیریهای مناسبی نیز برای شاهزاده اژدها دیده میشود. نکات مثبت بسیاری هم در لایههای زیرین دارد که زیرشاخه همان تکنیکهاست. همان ترفندهای مهمی که باوجود سرگرمشدن کودکان، داستانی اصیل و مهیج برای جوانان و بزرگسالان هم روایت میکند.
معرفی فیلم سینمایی؛ مرا به یاد داشته باش
عنوان اصلی: Remember Me
ژانر: عاشقانه ، درام
کارگردان: آلن کولتر
بازیگران: رابرت پتینسون ، امیلی دی راوین ، کریس کوپر
سال انتشار: 2010
امتیاز IMDb به فیلم: 7.1
«مرا به یاد داشته باش» داستان تایلر را روایت میکند که با خانوادهاش، بهویژه پدرش رابطهای پرتنش دارد. تایلر پس از خودکشی برادر بزرگترش مایکل، دچار افسردگی شده و با دوستش ایدن در آپارتمانی معمولی زندگی میکند. در همین حال تایلر پس از یک درگیری خیابانی با پلیس دستگیر میشود و ایدن به او پیشنهاد میدهد برای انتقام، با الی، دختر افسر پلیسی که او را کتک زد، وارد رابطه شود. اما رفتهرفته این عشق، رنگ حقیقت به خود میگیرد درحالیکه هردو، تجربههای تلخی در گذشته از عشق دارند. این فیلم غمانگیز، یک عاشقانه پراحساس و معنادار است که البته نقدهای ضدونقیضی دریافت کرده است. اما با این وجود از بهترین عاشقانههای سال 2010 است.
مهمترین نکته برای خلق یک زوج عاشق و معشوق جذاب بازی بازیگران است که رابرت پتینسون و امیلی دی راوین این نکته مثبت را دارند و نمره قبولی میگیرند چراکه با بازی خود احساسات و عواطف شخصیتی را بازگو میکنند تا بهتر به مفهوم عشق و معنای آن در این فیلم بپردازند. البته که در مراحل ابتدایی و شخصیتپردازی در خلق فیلمنامه هم، عملکردی موفقیتآمیز مشاهده میشود و نکته مثبت دیگر این فیلم در همان مراحل ابتدایی نگارش فیلمنامه خلق شده است. درهرحال، مرا به یاد داشته باش یک عاشقانه تلخ و آرام است که برای بینندگان این ژانر اثر خوب و بسیار جذابی تلقی میشود. اگر حس و حال تماشای یک داستان غمانگیز که از دل یک عشق حقیقی و پراحساس بیرون آمده دارید این فیلم انتخاب بسیار ایدهآلی برای شما خواهدبود.
کتاب؛ پیرزنی که تمام قوانین را زیر پا گذاشت
نویسنده: کترینا اینگلمن سوندبرگ
کشور: سوئد
نشر اولیه: 2012
تاریخ نشر به زبان فارسی: 1395
سبک: رمان ، کمدی ، اجتماعی
مارتا اندرسون ۷۹ساله در خانه سالمندان زندگی میکند. اما زندگی کسلکننده و آخرعمری ندارد. او میخواهد از تمام لذتهای زندگی بهرهمند شود اما این کار در خانه سالمندان ممکن نیست. اوضاع با حضور مدیر جدید حتی بدتر است چون او به بهانه صرفهجویی در هزینهها خدماتی را کاهش داده است. مارتا به همراه دوستانش تصمیم میگیرند که هیاهویی جنجالی به پا کنند. آنها میخواهند اعتراضشان را به همه امور در خانه سالمندان نشان دهند. از ظرفهای پلاستیکی غذا گرفته تا افزایش ساعت تماشای تلویزیون. اما این تمام خواسته آنها نیست. مارتا در فکر نقشههایی بزرگتر است. کارهایی غیرقانونی مثل دستبردزدن به بانک! کارهایی که پای پلیس و گروههای مافیایی را هم به این ماجراجویی بزرگ و قانونشکنی پر هیاهو باز کند. داستانی جذاب، منحصربهفرد و بسیار سرگرمکننده که ثابت میکند این رمان، شاهکار است.
این کتاب زبانی طنز دارد اما در اعتراض به وضعیت سالمندان نگارش شده است. کترینا اینگلمن سوندبرگ، در کتاب پیرزنی که تمام قوانین را زیر پا گذاشت به دنبال این است که نشان دهد رفتار جوامع با سالمندان نامناسب و بد است. بدتر اینکه بودجه مختص خانه سالمندان رو به کاهش است و این موضوع بسیار آزاردهنده است. رفتارهای غلط، از سر دلسوزی با سالمندان و افرادی که حضورشان همیشه اهمیت داشت، بد که نه، فاجعه است. همین میشود که نویسنده، اعتراضش را در قالب شخصیت فعال و پویای مارتا بیرون میریزد. این مضامین کتاب پیش روی شماست. نکتهای که کتاب را متمایز میکند سبک خاص آن در نوشتن است که با لحنی طنز انتقاد میکند و به شکلی صریح، ناگفتهها را روی دایره میریزد. لحنی کمدی که در قصهای پرماجرا، تلخ و شیرین و بیپروا جلوه میکند.
معرفی فیلم کوتاه؛ بدون دروغ
عنوان اصلی: No Lies
کارگردان: میچل بلاک
بازیگران: شلبی رولینگتون ، الک هرشفلد
مدت زمان پخش: 16 دقیقه
محصول: 1973
امتیاز IMDb به فیلم: 7.5 از 10
یک فیلم کوتاه فلسفی، عمیق و بسیار پرمغز که در 16 دقیقه، تمام حرفهایش را میزند و وقت کم نمیآورد. چراکه در فیلمنامه، کارگردانی و بازیگری (مثلثی که طبیعتاً در فیلم کوتاه اهمیتی بالا دارند) بینقص عمل کرده است. فیلم کوتاه بدون دروغ از بهترین فیلمهای کوتاه تاریخ است که تماشای آن حتی میتوان گفت الزامیست.
تابهحال فیلم کوتاه معرفی نکردهام اما حیفم آمد بدون دروغ در این لیست نباشد. به سختی هم نسخهای یافتم که تماشایش کنم اما همان نسخه، روح و عقل و منطق مرا موردهدف قرار داد. مطمئن باشید برای شما هم تماشای این فیلم 16دقیقهای تجربه عجیب و تازهای است که مشابهش قبلاً برایتان پیش نیامده است. بدون دروغ در قامت یک فیلم کوتاه، عالی و درخشان است.