صابر ابر بازیگر توانمندی که بارها قدرت و علم خود را در بازیگری ثابت کرده است. او متولد سال 63 است و قطعاً هنوز هم در لیست بازیگران جوان جای میگیرد، هرچند تجربه کافی کسب کرده و تبدیل به یک بازیگر پخته شده است. این هنرپیشه پرطرفدار از سال 84 و با فیلم شاعر زبالهها (ساخته محمد محمدی) فعالیت حرفهای خود را آغاز کرده است امروزه تبدیل به یکی از بازیگران برتر سینما شده است و کسی نمیتواند این را انکار کند. او همه نوع چالشی را در این عرصه تجربه کرده است و آنقدر در نقشهای خودش فرو میرود که کاری جز تحسین نمیتوان کرد. در این مقاله قصد داریم چند خطی در ستایش این بازیگر توانمند بنویسیم.
دربارهی الی و دیگر نقشها ؛
صابر ابر با نقش کوتاهی که در شاهکار اصغر فرهادی یعنی دربارهی الی ایفا کرد نشان داد که میتواند بازیگر فوقالعادهای مخصوصاً در ژانر درام باشد. دربارهی الی به نوعی از اولین تجربیات بازیگری صابر ابر بود و به خوبی هم از عهده آن برآمد. اما کدام لحظه از بازی او را باید تحسین کرد؟ قطعاً سکانسی که آن دیالوگ معروف و غمانگیز را به بهترین شکل ممکن ادا کرد. کدام دیالوگ؟ قطعاً به خاطر دارید. « نترسید! من حالم از این بدتر نمیشه! »
دل مخاطب با بیان چنین دیالوگی به رحم میآید و گویی صابر ابر خودش یک عاشق زجرکشیده است و باید این رنج دلش را در ظاهرش (به بالاترین حد ممکن) نشان دهد. کاملاً هم موفق میشود، او یک حال سردرگم و پریشان دارد و چهرهاش دقیقاً همان چهرهای است که از یک عاشق زجرکشیده و غمگین میتوان تصور کرد. قطعاً بازیگردانی اصغر فرهادی هم در این صحنه قابل تحسین است اما بیانصافیست اگر نگوییم صابر ابر (که آن زمان خیلی پخته هم نبود) درخشان ظاهر شد. کلاً در فیلمهای دیگرش هم خوب بوده، فیلم برف روی کاجها از بازیگریهای خوب صابر ابر بود. یا فیلمهای آیینههای روبهرو، مینای شهر خاموش و یا همه چیز برای فروش و خوابزدهها. در این مقاله اما قصد داریم نیمنگاهی به بازیگری صابر ابر در یک سریال بسیار پر سروصدا یعنی قورباغه داشته باشیم و فعلاً به دیگر آثار این بازیگر توانا کاری نداریم!
صابر ابر در قورباغه ؛
قورباغه یکی از برترین سریالهای تاریخ ایران و شاید به جرئت برترین پروژه نماوا بوده است. هومن سیدی یک شاهکار بیتکرار و متفاوت را روانه بازار کرد و با این سریال به موفقیت بالایی دست یافت. بازیگر نقش اول قورباغه کسی نبود جز صابر ابر! بازیگری که استایل جدیدی در بازیگری نشان داد و به موفقیت بالایی هم دست پیدا کرد. از نکات جذاب بازی او در این مجموعه مونولوگگویی بینقص و اجرای دقیق احساسات شخصیت بود. یکی از سختترین وظایف یک بازیگر همین است. که اجرایی دقیق و هماهنگ با احساسات کاراکترش داشته باشد. حتی ذرهای کوتاهی هم میتواند به کل نقش و شخصیت آسیب بزند. صابر ابر (که از او انتظاری هم جز این نداشتیم!) به این قضیه آگاه بود و توانست از عهده این وظیفه به خوبی بربیاید.
همچنین بخوانید : در ستایش یک بازیگر | پردیس احمدیه ؛ پوست شیر |
سکانسهای تقابل با فرانک (سحر دولتشاهی) و همچنین لحظاتی که از نیت کار خودش واهمه داشت خیلی فوقالعاده بود. در تقابل با فرانک مبحث دیالوگ صابر ابر و سحر دولتشاهی بود که عالی انجام شد و در لحظاتی که با تردید دست به کار منحصربهفرد و ریسکپذیری میزد (و از این نیت مضطرب بود) اجرای هماهنگ او با حس و حال شخصیت شگفتانگیز بود. البته باید این نکته را یادآور شویم که شخصیت صابر ابر خیلی با خودش و آن تیپی که در ذهن ما دارد هماهنگ نبود که اینجا باید خرده ایرادی به هومن سیدی وارد کرد. میتوان گفت این استایل و این شخصیت به صابر ابر نمیآمد و راه جبرانش چیزی جز بازیگری نبود! اگر بازیگر دیگری (با همین مشخصات) نقش رامین را ایفا میکرد شاید این نقص بیشتر به چشم میآمد اما بازی حسابشده و حرفهای صابر ابر باعث شد مخاطب بر این نقص چشمپوشی کند.
ختم کلام؛
شخصاً نه بعنوان کسی که نقد میکند بلکه بعنوان یک بیننده معمولی بازی صابر ابر عزیز را در سریال قورباغه تحسین میکنم. خود بنده اگر قرار بود امتیازی به نقشآفرینی او اعطا کنم از 10 نمره 9 را میدادم. شما هم نظر خود را بگویید و به بازیگری این هنرمند باتجربه امتیاز دهید. به نظر شما بهترین پروژه او کدام فیلم سینمایی یا سریال است؟ شما گمان میکنید صابر ابر در تئاتر موفقتر عمل کرده یا سینما؟ حتماً در این رابطه با ما گفتوگو کنید و نظرات ارزشمند خود را بیان کنید.