فیلیمو یکی از پلتفرمهای نمایش خانگی است که با ساخت سریالهای مختلف به شهرت بالایی دست پیدا کرده است و سینماگران بسیاری را تحت تاثیر قرار داده است. شاید به جرئت بتوان گفت چند سالی هست که پلتفرمها حاکم نمایش خانگی مردم هستند و دیگر تلویزیون جایگاه همیشگی خود را ندارد. در این بین اما فیلیمو را میتوان گفت سهم بیشتری در اوقات فراغت مردم دارد و با ساخت آثار مختلفی مهمان خانههای پیر و جوان شده است. فیلیمو در رقابت با پلتفرمهای دیگر مثل «نماوا» و اخیراً «فیلمنت» گاه شکست خورده و گاه اثر بهتری تولید کرده است، اما این فراز و نشیب باعث افت فیلیمو نشده و او همچنان برای آثار تولیدی باکیفیت تلاش میکند. در این مقاله قصد داریم تعداد 12 سریال از فیلیمو را به ترتیب بدترین تا بهترین معرفی کنیم که در چند سال اخیر منتشر شدهاند.
12- مردم معمولی
– کارگردان: رامبد جوان
– بازیگران: رامبد جوان، الناز حبیبی، آتیلا پسیانی، شبنم مقدمی
– سال انتشار: 1399
رامبد جوان که سابقه خوبی در فیلمسازی دارد و آثار موفقی مثل مسافران و گمگشته در تلویزیون و ورود آقایان ممنوع و پسر آدم، دختر حوا را در سینما به نام خود ثبت کرده است در ساخت سریال نمایش خانگی اصلاً موفق ظاهر نشد. مردم معمولی یک کمدی بیمعنا بود که پر بود از لودگی و شوخیهای کلیشهای! سریال ضعیف رامبد جوان هیچ پیامی برای ارائه نداشت و براحتی میتوان گفت ضعیفترین سریال فیلیمو بوده است.
11- قبله عالم
– کارگردان: حامد محمدی
– بازیگران: حامد کمیلی، شقایق دهقان، سام درخشانی، هادی کاظمی
– سال انتشار: 1400
قبله عالم سرنوشت عجیبی داشت، سریال تاریخی کمدی حامد محمدی که درباره ناصرالدینشاه ساخته شده بود از همان ابتدا دچار ممیزیهای فراوان شد و درنهایت پس از 7 قسمت توقیف و به پخش پایان داد. آنقدر سریال سانسور داشت که مخاطب خیلی چیز خاصی از پیام فیلم متوجه نمیشد و در آخر هم چارهای جز توقف پخش نبود. سازندگان سریال خسته شدند و تصمیم گرفتند قسمت هفتم آخرین قسمت این سریال ناتمام باشد. شاید به همین دلیل هم هست که سریال یک اثر ضعیف به شمار میرود، چون خیلی چیز زیادی دیده نشد و حذفیات، رشته اتفاقات را از هم جدا ارائه میکرد. اما مهم همان چیزیست که پخش شده و قبله عالم، سریال خوبی نبود.
همچنین بخوانید : مثل یک بیننده ؛ چندخطی در ستایش سریال پوست شیر
10- جزیره
– کارگردان: سیروس مقدم
– بازیگران: امیر مقاره، محمدرضا فروتن، هنگامه قاضیانی، میترا حجار
– سال انتشار: 1400
سیروس مقدم هم کارنامه قابل قبولی دارد. در تلویزیون که با پایتخت و چاردیواری خودش را ثابت کرده بود حالا در فیلیمو یک سریال را ساخت اما موفقیتهای تلویزیونی خود را تکرار نکرد. او گمان میکرد اگر چند بازیگر معروف و یک خواننده جوان پرطرفدار را وارد داستان کند و فضاسازیهای جذابی هم انجام دهد میتواند سریال خوبی بسازد و فیلمنامه و داستان آنقدرها هم مهم نیست! جزیره اصلاً کار خوبی نبود و پر بود از اشتباهات و ضعفهای فیلمسازی که تا مدتها سوژه کاربران فضای مجازی هم بود. البته که استقبال چندانی هم از این سریال نشد و سیروس مقدم و رفقا قطعاً پی به اشتباه خود بردند.
9- ساخت ایران 3
– کارگردان: بهمن گودرزی
– بازیگران: امین حیایی، مجید صالحی، هومن برقنورد، آناهیتا درگاهی
– سال انتشار: 1400
کشدار شدن ماجرای ساخت ایران از همان اول اشتباه بود. محمدحسین لطیفی که فصل اول ساخت ایران را ساخت و کار جذابی هم بود قصد نداشت ادامه این مجموعه را کار کند اما برزو نیکنژاد فصل دوم و بهمن گودرزی فصل سوم ساخت ایران را ساختند و بدون هیچ منطق و دلیل ماجراها را ادامه دادند. ساخت ایران 3 که بسیار متفاوتتر از فصلهای قبل بود و سوالات بیجوابی هم برای مخاطب به وجود آورده بود یک کمدی ضعیف دیگر از فیلیمو بود که هیچگونه مفهومی نداشت و مثل مردم معمولی دچار کلیشههای کمدی شده بود. فراموش نکنیم که خود محمدحسین لطیفی نیز از این اتفاق راضی نبود و انتقاد تندی از سازندگان فصل دوم و سوم ساخت ایران کرد.
8- نیسان آبی
– کارگردان: منوچهر هادی
– بازیگران: حسین یاری، مهران غفوریان، یکتا ناصر، بهناز جعفری
– سال انتشار: 1400
منوچهر هادی زمانی پرکارترین کارگردان ایران بود. او در عرض چند ماه یک فیلم سینمایی داشت، بلافاصله در تلویزیون کار کرد، مدتی نگذشت سینمایی بعدی را اکران کرد و چندین سریال هم بیوقفه در نمایش خانگی منتشر کرد. اما این عجول بودن کار دست منوچهر هادی و فیلیمو داد. نیسان آبی نیز از کمدیهای سطحی بود که البته نسبتاً خندهدار هم بود اما فرمول منوچهر هادی تکراری شده بود. او کمدی بسیار موفق رحمان 1400 را داشت اما با همان فرمول نتوانست در نمایش خانگی بدرخشد و کار ضعیفی ساخت. نیسان آبی سریال خوبی نبود و خیلی زود هم از خاطر مردم رفت. منوچهر هادی پس از ساخت کارهای ناموفقی مثل دل، گیسو و نیسان آبی در مرکز انتقادات شدید مخاطبین قرار گرفت و حالا دیگر باید بداند که برای ساخت یک اثر خوب باید فکرشده و با تمرکز بیشتر کار کرد.
7- خوب، بد، جلف: رادیواکتیو
– کارگردان: پیمان قاسمخانی
– بازیگران: پژمان جمشیدی، سام درخشانی، حامد کمیلی، گوهر خیراندیش
– سال انتشار: 1399
فیلمسازان زیادی در ژانر کمدی از نگاهی هنری و بامعنا به سمتی تجاری روی آوردند و پیمان قاسمخانی نیز به این جمع پیوست. او در نوشتن آثار کمدی بسیار موفق بود و همیشه نامش در بین برترین کمدی سازان کشور بود اما با سریال خوب، بد، جلف دچار افت شد. سریال ادامه فیلم خوب، بد، جلف بود اما چیز تازهای برای گفتن نداشت و در حد شوخیهای معمولی مانده بود. زوج پژمان جمشیدی و سام درخشانی بسیار جذاب هستند و در این سریال هم لحظاتی را بسیار خندهدار و تماشایی اجرا کردند اما مردم فقط به بازیگران نگاه نمیکنند و سریال خوب، بد، جلف: رادیواکتیو را بدلیل داستان ضعیفش دوست نداشتند. با این سریال میتوان گفت فیلیمو در ژانر کمدی نمیتواند موفق عمل کند و باید این را بپذیرد که در این ژانر سلیقه خوبی ندارد.
6- میدان سرخ
– کارگردان: ابراهیم ابراهیمیان
– بازیگران: حمید فرخنژاد، مهتاب کرامتی، بهرام افشاری، امیرحسین آرمان
– سال انتشار: 1400
قبل از پخش بسیاری از مخاطبین گمان میکردند با سریالی فوقالعاده و پرماجرا، شگفتزده خواهندشد اما اینگونه نبود و میدان سرخ یک اثر ضعیف دیگر از فیلیمو بود. فقط چند قسمت لازم بود تا بینندگان پی به ضعفهای سریال ببرند و قبول کنند میدان سرخ کار جذابی نیست. شخصیتپردازی سریال قوی نیست، داستان حفرههای بسیاری دارد که در ذهن مخاطب سوال ایجاد کرده و به آن پاسخی نمیدهد. کارگردانی ضعیف است و از ابتدا تا انتها در یک سطح باقی میماند و نقطه اوج جذابی را ندارد.
5- جیران
– کارگردان: حسن فتحی
– بازیگران: پریناز ایزدیار، بهرام رادان، مریلا زارعی، امیر جعفری
– سال انتشار: 1400
جیران که 52 قسمت طول کشید و داستانهای ناصرالدینشاه را روایت میکرد یک سریال پرتنش، مهیج و شخصیتمحور از فیلیمو که در بخشهای زیادی جذابیت خود را داشت و مخاطب را راضی میکرد. شروع و پایان سریال هم خوب و منطقی بود اما ضعف گلدرشت و فراموشنشدنی این مجموعه اغراقهای بیش از حد در بازیگران و شخصیتها بود که اصلاً مخاطب آن را دوست نداشت. این اغراق منجر به کشدارشدن بیمورد داستان هم شد و مخاطب را کمی خسته کرد. سریال زیاد به حاشیه میرفت تاحدیکه گهگاه، اصلیترین درونمایه سریال میشد همان موضوع فرعی که اهمیت چندانی نداشت. اما طراحی صحنه، طراحی لباس و بازی بازیگران را نباید فراموش کرد. حتی بازی بازیگرانی مثل مریلا زارعی، امیر جعفری و رعنا آزادیور را باید بسیار تحسین کرد. شاید هم دلیل پربیننده بودن این سریال، بازی جذاب بازیگران بود.
همچنین بخوانید : باید فیلمهای بیشتری درباره تاریخ ایران ساخت!
4- سقوط
– کارگردان: سجاد پهلوانزاده
– بازیگران: حمید فرخنژاد، سجاد بابایی، الناز ملک، عباس جمشیدیفر
– سال انتشار: 1401
سقوط نشان داد باید فیلیمو و دیگر پلتفرمها به ساخت مینیسریال هم روی آورده و به این سبک اهمیت ویژهای بدهند. سقوط اصلاً دچار افت نمیشود و تنش همیشه در آن وجود دارد. در 9 قسمت، سقوط تبدیل به یک اثر پرهیجان شده بود و بیننده را جلوی گیرنده میخکوب کرده بود. چیزی که همیشه نیاز بود! التهاب سریال به حدی بالاست که از اول تا آخر باید به تصویر چشم دوخت. سقوط قابلتهای خود را نشان داد و فارغ از حواشی پیرامون آن، یک سریال خوب و کمنقص بود. با تماشای آن متوجه میشوید که چقدر هیجان و التهاب برای سریالی در این سبک اهمیت دارد.
3- رهایم کن
– کارگردان: شهرام شاهحسینی
– بازیگران: حسن تنابنده، هوتن شکیبا، حسن معجونی، هدی زینالعابدین
– سال انتشار: 1401
در این لحظه، رهایم کن در فیلیمو هنوز به پایان نرسیده است اما این مجموعه از همان قسمت اول و لحظات ابتدایی ثابت کرد که میتواند تبدیل به اثری ماندگار در نمایش خانگی شود. شهرام شاهحسینی با میخواهم زنده بمانم رگ خواب مخاطب را در دست گرفته و میداند برای خلق اثری خوب باید از چه ترفندهایی استفاده کند. رهایم کن خوب شروع میشود و مخاطب درگیر گرههای شخصیتها و داستان میشود و مشتاق دیدن ادامه آن است. ریتم سریال تند نیست اما منطقی است و دقیقاً باید به همین شکل باشد. از آنجایی که شاخصههای دیگری مثل شخصیتپردازی، بازیگری و دیالوگ هم در این سریال نمره قبولی میگیرند میتوان به رهایم کن امیدوار بود.
2- یاغی
– کارگردان: محمد کارت
– بازیگران: علی شادمان، پارسا پیروزفر، طناز طباطبایی، امیر جعفری
– سال انتشار: 1401
محمد کارت پس از درخشش در سینما و فیلم شنای پروانه به سراغ یک اثر جنایی دیگر آمد و یاغی را ساخت. با کادر بازیگری پرطرفداری که نام هرکدام از آنها مخاطب را به وجد میآورد. در همین ابتدا باید گفت بازیگری، درخشان و بینقص است، از پارسا پیروزفر تا علی شادمان و حتی نقشهای کوتاهتر همگی به بهترین شکل ممکن نقش خود را ایفا کردند. اما فارغ از بازیگری، یاغی داستانی پر از تنش و هیجان بود که تکتک لحظات، مخاطب را با خود همراه میکرد. فیلمنامه یاغی مستحکم و جذاب نوشته شد و چیزی هم از این مهمتر نیست. یاغی ایدههای جدیدی داشت و با اینکه داستان، با یک موضوع کلیشهای گره میخورد اما این کلیشه مخاطب را دلسرد نمیکرد و اتفاقاً به جذابیت سریال افزود. یاغی از ابتدا تا انتها التهاب و تنش را حفظ میکرد و مخاطب هم همین را میخواست.
1- زخم کاری
– کارگردان: محمدحسین مهدویان
– بازیگران: جواد عزتی، رعنا آزادیور، هانیه توسلی، سعید چنگیزیان
– سال انتشار: 1400
بدون هیچ شکی زخم کاری نه تنها برترین سریال فیلیمو است بلکه در لیست برترین مجموعههای تاریخ ایران جای میگیرد. داستان اقتباسی فوقالعاده زخم کاری، هیجانانگیز بودن ماجرا، لحظات غافلگیرکننده و نفسگیر فراوان و البته بازی بینقص و شگفتانگیز جواد عزتی تا آخرین لحظه مخاطب را با خود همراه میکرد. زخم کاری ریتم تندی داشت اما این ریتم باعث نمیشد روند داستان از دست مخاطب خارج شود. سناریوی خلقشده نیز بینقص بود و پیوند اتفاقات به منطقیترین شکل ممکن روایت میشد. کارگردانی مهدویان نیز قابل قبول است و نمادپردازی های حرفهای سینما در آن رعایت میشود. در یک جمله باید گفت زخم کاری اثری فوقالعاده است و مطمئناً تا سالها از ذهن مخاطبین پاک نمیشود.
نظر شما چیست؟ شما با این رتبهبندی موافقید؟